Terug
Home Nieuws ZomerCollege voor studenten Tandheelkunde: Ivoclar breidt haar opleidingsactiviteiten verder uit

ZomerCollege voor studenten Tandheelkunde: Ivoclar breidt haar opleidingsactiviteiten verder uit

 

 

 

 
 
 

 

   
 

 

 
 

 

   
 

 

ZomerCollege voor studenten Tandheelkunde: Ivoclar breidt haar opleidingsactiviteiten verder uit voor de nieuwe generatie.

19 mei 2022

Ivoclar is een van de wereldwijd toonaangevende leveranciers van geïntegreerde oplossingen voor hoogwaardige tandheelkundige toepassingen, met een uitgebreide product- en systeemportfolio voor tandartsen en tandtechnici. Het ondersteunen van universiteiten en studenten is onderdeel van de ondernemingsfilosofie.

 

In 2022 nodigt Ivoclar voor de eerste keer de nieuwe generatie tandheelkundige professionals uit op zeven Ivoclar Academy Centers door heel Europa. De ZomerCollege is speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van bachelorstudenten Tandheelkunde. Universiteiten bieden de beste basis voor elke student en het Ivoclar ZomerCollege zorgt voor aanvullende leermogelijkheden. Dankzij de opleidingsactiviteiten kunnen studenten hun kennis verdiepen, voorbereiden op de behandeling van patiënten en via netwerken en opleidingsmogelijkheden succesvol van start gaan met hun carrière.

 

Reizen. Leren. Verbinden.

Het Ivoclar ZomerCollege gaat in juni 2022 van start op de eerste locatie, de Ivoclar Academy in Turkije. De studenten krijgen inzicht in hun toekomstige werkomgeving met de nadruk op verdere scholing. Hierbij worden kennis en nieuwe perspectieven meegegeven via diverse workshops en cursussen. Het Ivoclar ZomerCollege gaat verder dan alleen producttraining. Er worden lezingen gegeven door vooraanstaande experts, professioneel advies over de interactie met patiënten en de start van de eigen carrière. Het zomerprogramma is bovendien niet alleen bedoeld als leermogelijkheid, maar ook als startpunt om kansen te bieden. Zij kunnen een netwerk opbouwen, naar een nieuwe stad reizen en nieuwe leerervaringen opdoen. Het Ivoclar ZomerCollege biedt ideale omstandigheden om succesvol te gaan netwerken met studiegenoten en professionals. De deelnemers komen in contact met studenten uit heel Europa, ontdekken nieuwe perspectieven en gaan deel uitmaken van de tandheelkundige community. Ivoclar stelt graag een boeiende nieuwe leeromgeving beschikbaar aan de studenten, maar vindt de contactmogelijkheden net zo belangrijk.

 

Aanbod van cursussen met toegevoegde waarde

Studenten kunnen bij het Ivoclar ZomerCollege rekenen op een gevarieerd programma. Verspreid over vijf dagen worden praktijkgerichte workshops, open dialogen, lezingen, webinars en activiteiten georganiseerd. Om vanaf het begin de basis te leggen voor een succesvolle uitwisseling, begint de eerste dag met een introductie van de studenten zelf en hun universiteit, gevolgd door een korte bedrijfsintroductie van Ivoclar. Vervolgens gaan de lezingen van start met een stap waarmee elke tandarts in de praktijk óók begint; het behandelplan. De volgende dagen bevatten lezingen over directe restauraties voor geringe cariës en de toepassing van keramiek en cementeren, een workshop over het prepareren van indirecte restauraties, een direct inkijkje in digitale tandheelkunde en de bijbehorende workflows evenals een diepgaande behandeling van producten voor Oral Health Management. Het studieprogramma wordt afgesloten met een intensieve blik op de carrière van de studenten zelf. De studenten verkrijgen inzicht in uiteenlopende werkgebieden, zowel bij tandartspraktijken als op het gebied van opleiding, verkoop en research & development bij Ivoclar en haar partners. Het Ivoclar ZomerCollege wordt afgesloten met zogenaamde 'brain snacks' ofwel korte lezingen op hoog niveau die in beknopte sessies nieuwe inzichten in de tandheelkunde en aanverwante topics aanreiken.

 

Het ZomerCollege op zeven Academy-locaties van Ivoclar

Het Ivoclar ZomerCollege vindt plaats van juni tot en met augustus 2022 op diverse Academy-locaties van Ivoclar door heel Europa; op die manier kunnen mogelijkheden voor permanente educatie gemakkelijk worden gecombineerd met een vakantiereis. Om de studenten de grootst mogelijke vrijheid te bieden, kunnen alle deelnemer kiezen voor welke locatie zij zich willen inschrijven; er zijn diverse data mogelijk tijdens de zomermaanden. De Ivoclar Academy is het one-stop-trainings- en opleidingsmiddel voor studenten, mondhygiënisten, praktijkbeoefenaren en tandtechnici. Het staat garant voor betrouwbare en hoogwaardige persoonlijke ontwikkeling, in combinatie met geavanceerde virtuele kennisoverdracht door tandheelkundige experts uit de hele wereld. Van artikelen en publicaties tot praktijkgerichte video's, interactieve webinars en persoonlijke opleidingen; de Ivoclar Academy heeft alles in huis. Studenten uit het economische gebied EMEA kunnen zich nu aanmelden [www.ivoclar.com/summerschool]. Het programma is opgezet voor bachelorstudenten die de pre-klinische theoretische studie op hun universiteit al hebben voltooid en en op het punt staan om - als onderdeel van het klinische semester - te beginnen met hun eerste patiëntbehandeling.

 

Istanbul, Turkije                      27.06. - 01.07.2022

Madrid, Spanje                       11.07. - 15.07.2022

Saint Jorioz, Frankrijk             18.07. - 22.07.2022

Schaan, Liechtenstein             08.08. - 12.08.2022

Stockholm, Zweden                15.08. - 19.08.2022

Wenen, Oostenrijk                  22.08. - 26.08.2022

Mainz, Duitsland                     22.08. - 25.08.2022

 

 

Over de Ivoclar Groep

De Ivoclar Groep, gevestigd in Schaan, Liechtenstein,behoort wereldwijd tot de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde oplossingen voor kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige toepassingen. Een uitgebreid aanbod van producten, systemen en diensten, intensieve R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie vormen de grondslagen voor het succes van de onderneming. Het bedrijf heeft 47 dochterondernemingen en vestigingen, levert producten in circa 130 landen en heeft ongeveer 3.500 medewerkers in dienst. Ga voor meer informatie over de Ivoclar Groep naar ivoclar.com

 

image

 

Registration for Ivoclar's Summer School program is now open.jpg
275.13 KB

 

ivoclar_standard_rgb (1).png
289.9 KB

 

 

 
 
 

 

 
 

Ivoclar, gevestigd in Schaan, Liechtenstein, behoort wereldwijd tot de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde oplossingen voor kwalitatief hoogwaardige tandheelkundige toepassingen. Een uitgebreid aanbod van producten, systemen en diensten, intensieve R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie vormen de grondslagen voor het succes van de onderneming. Het bedrijf heeft 47 dochterondernemingen en vestigingen, levert producten in circa 130 landen en heeft ongeveer 3.500 medewerkers in dienst. Ga voor meer informatie over Ivoclar naar:www.ivoclar.com

 
 

 

 

Lisa Krijgsman

Marketing assistent

lisa.krijgsman@ivoclar.com

023 529 37 91

 

Facebook

 

   

 

Ivoclar Vivadent Marketing & Sales Support Office

De Fruittuinen 32

2132 NZ Hoofddorp


www.ivoclar.com/nl_bx/
www.ivoclar.com/fr_bx/

 

 

 
     
 

 

 
 

Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier.